Dagens Tips!

Dagens tips

Te sorten Österlen Rooibus, världens just nu godaste tesort för dig som gillar sött te, är en perfekt blandning av hallon, persika, vanilj & pistage.
 
Här kommer lite fakta om Rooibos te:


Rooibos (Aspalathus linearis) är ett te som bryggs på en buske som växer i Sydafrika. Själva namnet är Afrikaan och betyder kort och gott "röd buske".

Till skillnad från teer gjorda på vanliga teblad, innehåller inte Rooibos något teein eller koffein. Det är därför lämpligt som kvällsdryck för dem som har känslig sömn. Smaken är något sötare än vanligt te och färgen vackert rödbrun.

Det finns även en grön variant av Rooibosteet som inte är oxiderad. Den ska enligt uppgifter ha ännu högre andel nyttiga antioxidanter än den röda varianten.

Tebryggning på Rooibosväxten görs på samma sätt som med vanligt te, men är på grund av att den inte innehåller oxalsyra och skapar lite garvsyra, mindre känslig för att dra länge. (skit bra om man som jag alltid glömmer bort teet och låter det stå förlänge utan att ta ur tesilen.)


Jag har aldrig stött på en människa som smakat den och inte gillat den! Garanterad mysfaktor tillsammans med ex Jonna Lees, Sufjan Stevens eller The Cardigans album.

image167


Kommentarer
Postat av: Cissi

Du ska få pengar för österlen teet. De e de enda jag druckigt o de va de godaste :D

2008-01-28 @ 21:43:24
URL: http://tapioeira.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0