Planer inför Torsdagen!

Stressiga torsdagar:

Ingen Mate D lektion så ev, gå upp tidigt och plugga Kemi på ngt mysigt café
Lektion, Lektion, Lunch, Lektion, Körkortsteori
Klippa mig på Toni&Guy
Köpa Fritidskort (suck de har höjt priset igen, för an pensionärerna skall kunna åka gratis HATA västtrafik)
Träffa Mary och syster kolla på kläder
Gå till gymmet
Åka hem
Packa lite grejjs
Gå ut, Sticky Fingers/Ölhak
Sova Hos Britta ♥
image186
Bowlingskor är förövrigt asballa, ngn som vet vart man kan köpa dem?

En trip på stan

Ja, då sitter man på biblioteket i nödinge och bloggar. Haha aningens skum känsla, om ni undrar hur jag hamnade här kan jag berätta att jag trodde att jag skulle ha sång lektion, men icke sa nicke så nu är jag strandad här i en hel halvtimme tills bussen tillbaks går.

Innan jag åkte hit idag hann jag iallafall med en liten trip på stan. Jag hann förälska mig i en underbart söt Jucy Coutore kappa i sann Gossip girl anda samt en svart alt. beige kappa från Twist&tango.
Dessutom hann jag spana in OPI's nya nagellacks kollection India- something... nice nice

KortVasan

Ja då var man nyss hemkommen ifrån den härliga vasaloppsstaden Mora där jag spenderat hela helgen i fäders spår. Nej men jag åkte kortvasan(3 mil) i fredags på tiden 2.27 h, inte min bästa tid någonsin men det var definitivt en behaglig resa från Oxberg med tanke på att jag varit sjuk i snart en vecka :) Jag hann skriva en låt medans jag var ute, tänk Uno Svenningssons Prips blå låt "med solen i ryggen, och vinden i mitt hår för mina steg mig..." melodin!


"Med vinden emot oss, men utan frusna tår
för vårat glid oss närmare Mora, och för en stund ser jag solen skymta
jag minns inte längre den stora vurpan jag gjort,
för glidet det kommer när fästvallan tryter
å skynda på innan blåbärn' kallnar..."

image185

A fine Frenzy - Almost Lover

           

alternative   female vocalists   indie   mellow   piano   pop   rock   singer-songwriter

22-åriga Alison Sudol är A Fine Frenzy, hon har under hela sitt liv älskat och inspirerats av litteratur (CS Lewis, EB White, Lewis Carroll och Charles Dickens) och klassisk musik som (Motown, Aretha Franklin, swing bands, Ella Fitzgerald, Elton John, Louis Armstrong och the Beatles).


Hon är en självlärd pianist och kallar sitt eget sound för hypnotic piano.

  


En dröm i pastell

image183

City chic fika på espresso house

Ja då var man där igen Espresso House i Vasastan', jag kan inte räkna hur många gånger jag varit där de senaste året, men vill man ha gott kaffe så finns det inga genvägar!


Idag var en sån där plötsligt händer det dag. Bussarna var jättebra timade i morse och provet gick bra (allt det jag hade pluggat på kom det jag inte hade pluggat på kom inte). Dagen flöt på och när vi gick och fikade efter skolan blev vår favoritplats precis ledig när vi kom in och skulle sätta oss, när jag skulle gå på toa (det är alltid kö i vanliga fall) så blev det ledigt exakt när jag kom dit och när jag skulle beställa hade jag precis bestämt mig när kön tog slut och det var min tur. Behöver jag nämna att tvåan rullade in perfekt till hållplatsen när jag var på väg hem?


Super Timing eller vad :)


Så överlever du Bussresan!

image176

Kudde: Det ovärderligaste du kan ha med dig, även om du själv inte vill använda den så kan du låna ut den i utbyte mot ex. godis eller något annat gott någon annan på bussen har med sig.

Ansiktsvatten: Pick me up från Dr. Henriksen väcker och syresätter din hud. Den har en milt sammandragande och porsammandragande effekt, med andra ord perfekt att ha med sig på en 20 h bussresa!

Lypsyl: Självklart så får man torra läppar utav all AC.

Tandborste och tandkräm: Ett måste om du vill lära känna nya människor.

Tidningar: Underbart sätt att fördriva tiden på, även här bra bort bytnings möjligheter.

Böcker: Tidsfördriv, har du dessutom med dig en riktigt tråkig bok kan du använda den för att försöka somna.

Äpple: Få frukter smakar så friskt och gott som äpple gör trots att de legat nersmugglade i ngn mörk väska i 15h.

Choklad: Milka choklad av valfri sort räddar alla situationer som kan tänkas uppstå. Bra att använda som mutor när film skall väljas.

Mjölk och Vatten: Mjölken måste dock drickas upp relativt fort då den inte smakar särskilt bra varm. Vatten är ett självklart val för den som inte vill törsta ihjäl, självklara anledningar.


resebaksmälla

image175Ja då var man om sagt hemkommen från den underbara Alpresan där vädret var perfekt och befolkningen glad. Inte världens mest lyckade hemkomst måste jag dock säga eftersom bussen var försenad 4 h och busschaffisarna inte tog tillräckligt med vila så fick vi stå vid en Shell mack i Falköping och vänta på en ny chaffis i ca 1,5 h. Lite segt tyckte jag men vad skall man göra. I gårkväll när jag snackade med Charlotte i telefon blev jag helt mega taggad på att gå till skolan. Men så vaknar man klockan sex och inser att man har 38.01 graders feber och så ont i halsen att inte enns Bafucin hjälper. Så nu sitter jag hemma och dricker te och väntar på att febern skall gå ned.


Packar som en galning!

Ja så var den änligen här, alpresan som jag suktat efter sedan i september. Det är jag, Britta, Jacob Per, Hugo och mitt själssyskon Max (vi fyller år på samma dag) som om ca 17 timmar kommer att åka buss först till Malmö och sedan till BADGASTEIN där vi skall spendera en mycket trevlig vecka.  

image174
vårt, förhoppningsvis,  underbara hotel, Kurhaus Orania

Knästrumpor!

Jag har precis inhandlat ett par jättefina knästrumpor. De är svarta med liksom vävda ränder.
ÅÅhh Jag är så sjukt glad att jag hittade ett par som var både billiga och mönstrade med tanke på min nya "svarta mönstrade strumpbyxor" fetisch.

image173
De absolut mesta Newyork blondinerna Serena och Carrie


I Wanna Wear Chanel

image172

Saturday I go Crazy ;)

Lördag är min favoritdag i veckan, man är ledig och vet att man kommer att vara ledig en hel underbar dag till. Dessutom så älskar jag lördagar därför att Charlotta har en skitbra BodyPump klass klockan elva på morgonen på Worldclass City så man kommer upp, har tränat och är på plats mitt i stan redan innan klockan slagit tolv. Vilket i sin tur betyder att man fortfarande har lite tid på sig att strosa runt på stan innan den stora massan väller fram vid två tiden. Helt Underbart, jag inhandlade ett par jättefina svarta lack Ballerinas från Nilson50 % rea och syrran köpte Body Shops nya bodylotion med doft av körsbärsblommor. Dessutom hann vi spana in vårkollektionerna hos Twist&tango och Odd Molly.
Favoriter just nu: en beige kappa och en underbar blommig sidenaktig schal från T&T och en jättesöt blå negligé klänning från Odd Molly.

Dagens ord:
Underbar ;)


RSS 2.0